Jim Teeny

Specialty Fly Lines

Jim Teeny fly lines

Jim Teeny inc. uit Oregon bestaat al sinds 1971. Teeny's grootste bijdrage aan de vliegvisserij is wel de ontwikkeling van (snel)zinkende vliegenlijnen, de beroemde T-serie. Hiermee werd een nieuwe dimensie aan het vliegvissen toegevoegd en kwam veel meer vis binnen het bereik van de vliegvisser. Denk aan reservoirvissen, zalm en steelhead vissen, snoeken in diep water, enz.

Daarnaast laat Teeny door hem ontworpen hengels maken door TFO. Deze hengels zijn mooie, strakke, krachtige werpmachines voor het vissen met de T- en TS-serie zinkende lijnen. Maar eigenlijk laat elke lijn zich graag door een Teeny TFO hengel werpen...

Wij voeren het volgende assortiment van Jim Teeny:

De T-serie: snelzinkende lijn, technisch gesproken een zink-tip lijn: 24 ft zinkend en 68 ft volglijn. Leverbaar in 130 / 200 / 300 / 400 of 500 grains.
De TS-serie: vergelijkbaar, maar speciaal voor het zoute water gemaakt, met een langer zinkend gedeelte (30 ft zinkend en 70 ft volglijn).
In 250 / 350 / 450 / 550 / 650 en 750 grains.

teenycat

Wat deze gewichtsklassen in grains betekenen voor de hengelklassering en de zinksnelheid, zie je in de tabel helemaal aan de onderkant van deze pagina.

De Longshot: De Longshot is een drijvende lijn, die zoals de naam al aangeeft, speciaal is ontworpen voor afstandsworpen. De tapering en coating zorgen voor uitstekende werpeigenschappen en prestaties, met deze lijn werp je meters verder (en preciezer) dan je van jezelf gewend bent.

teenylinebox

Gary Lafontaine: Een mooie lijn voor het subtielere werk, genoemd naar de schrijver Gary Lafontaine. Teeny noemt dit een 'delicate presentation' lijn. De lijn is gedekt olijfgroen van kleur en gemaakt voor precieze worpen. De tapering zorgt voor een zachte landing zodat de vis zo min mogelijk verstoord wordt.

gry_thumbnail

tfoteenyrod
teenyrodcase2

Teeny TFO fly rods: 4-delig, 9 ft hengels, mooie strakke werpkanonnen die een T- of TS lijn er zonder moeite uit knallen. De hengels zijn perfect afgewerkt, sterk, en licht, met een snelle actie. Door de krachtige butt sectie en de gevoelige tip hebben ze zowel goede werp- als drileigenschappen, een optimale combinatie. De hengels worden zonder koker geleverd, maar die is er uiteraard wel apart bij te bestellen.

Meer info in onze catalogus en op Jim Teeny's website:

teeny main logo

Map2