Semperfli

Tying materials

Semperfli

Semperfli is een Engels bedrijf dat voornamelijk vliegbindmaterialen en tools voert. Daarvan hebben we een aantal leuke producten opgenomen, zoals:

Nano Silk: Dit is een heel mooie GSP / spectra / dyneema binddraad. Uiteraard super sterk, net als alle GSP soorten, en leverbaar in vele kleuren. De 50 Denier (12/0) Nano Silk is al extreem dun en zeer sterk, maar de 30 Denier (18/0) Nano Silk Ultra is selfs nog dunner. Dit is de dunste binddraad op de markt, geschikt voor de allerkleinste midges. Maatje 24 en kleiner is geen probleem, dit draad bouwt niet op en breekt niet.

nano-blk

nano-ultra-lt-olv

Straggle String: dit is een soort micro chenille, maar met veel minder fibers dan gebruikelijk. Het is een mix van gekleurde en UV fibers en wordt voornamelijk gebruikt voor de body en thorax van kleine nimfen, maar ook op droge vliegen biedt dit materiaal mogelijkheden.

Zo bindt Hans van Klinken de thorax van zijn Klinkhamers tegenwoordig met dit materiaal, in plaats van pauw. (Pauw staat op een CITES lijst en vliegen gebonden met pauwveren kunnen daardoor in sommige landen geweigerd worden.)

Ook veel lures en forelvijvervliegen kunnen niet zonder dit aparte materiaal.

ss-sf61501ss-sf3300

Pure Silk: echte bindzijde voor de liefhebbers van traditionele materialen en bindpatronen.

Pure Silk is een getwiste, dunne, 100%  natuurzijden draad, die geverfd is naar voorbeeld van de kleuren die Edmonds & Lee in hun boek voorschrijven voor de klassieke North Country Flies en Yorkshire Spiders. De range omvat 11 kleuren, die natuurlijk voor veel meer geschikt zijn dan alleen voor spiders.

Zijde krijgt een prachtige natuurlijke translucentie (lichtdoorlatendheid) als het nat wordt en daarom is het ook een heel mooi materiaal voor de bodies van nimfen en droge vliegen.

puresilk2purple

semperfli-silks-on-edmunds-lee-book

We voeren nog meer artikelen van Semperfli, o.a. mooie series blob chenille. Kijk in onze catalogus op bezoek de Semperfli website:
Zie je iets dat Poseidon op zou moeten nemen: tip ons!

logo3semperfliozl