ALFA Fly Reels

Meer kleur in je leven

Alfa reels

Alfa Reels, mooie en opvallende producten van een jong, ambitieus en veelbelovend bedrijf uit Finland. Prachtig design: functioneel en degelijk. Gefreesd uit één blok 6061 aluminium, met een carbon multi-disc slip systeem dat door en door getest is. De reels zijn leverbaar in een scala schitterende kleuren, waardoor ze er echt uitspringen aan de waterkant.
Vanaf het begin hebben de Alfa ontwerpers een duidelijk doel voor ogen gehad: het creëren van high-end vliegenreels die iets extra toevoegen aan je vliegviservaring. Producten die perfect werken en goed doordacht, mooi en duurzaam zijn, zodat jij je alleen nog maar op het vissen hoeft te focussen.
De extreme en barre omstandigheden in het hoge noorden vormen een ideale omgeving voor serieuze productontwikkeling en -testing. De opvallende kleuren zijn geïnspireerd op de natuur, met name de poolnacht met de lage zon en het prachtige noorderlicht.
Op Alfa reels zit twee jaar volledige garantie, daarna bieden we indien nodig snelle service op basis van materiaalkosten.

Nieuw in 2020 is de Alfa ARCTIC serie.

Het eerste wat opvalt aan de Arctic reels is het cleane design, schitterend, echt grote klasse. En ook in deze serie levert Alfa weer oogstrelende, knallende kleuren: gunsmoke, lava red, lime green, magenta en petrol blue. De reels zijn leverbaar vanaf maat 3 t/m 11, waarbij op alle reels tot 2 à 3 klassen hogere lijnen ook prima passen. Dit vanwege de enorme backing capaciteit. Uniek aan het ontwerp is verder dat op een #5 reel ook een #7 spoel past, en op een #9 reel ook een #11 spoel. Super handig! Het maakt de reels nog breder inzetbaar. Hèt grote vernuft zit echter aan de binnenkant: het MCD (Multi Carbon Disc) slipsysteem. Carbon leidt wrijvingswarmte beter weg, slijt niet en vervormt niet, in tegenstelling tot andere materialen, zoals kurk en kunststof. Daarom is carbon veel geschikter als slip-schijf component. Dat voel je onmiddellijk als je zo'n Arctic reel hanteert. Zó zacht en zó krachtig… en helemaal geen (!) opstartweerstand! Wow. En die kracht. De #7 reel bijvoorbeeld, heeft een remkracht van 38 lbs. Da’s Big Game level. Daarmee tem je zowat alles wat zwemt. Ga het beleven bij je dealer!

Hieronder de originele Alfa serie uit 2015. Deze wordt inmiddels niet meer gemaakt maar is nog wel bij enkele van onze dealers te koop.

pinkkiki

allcolors_edit4-u190995-fr

In 2017 is de tweede, INFINTIY serie gelanceerd. Deze beul van een reel is leverbaar in twee maten (10 en 12) in de kleuren black en ocean blue. De slip is onvoorstelbaar krachtig, nauwkeurig en smeuiig en kan zich meten met de meest exclusieve reels op deze planeet. Het open ontwerp, waarin de Alfa en het oneindigheidsteken herkenbaar zijn, is licht en sterk. De Infinity is een reel voor de geweldenaars onder de vissen, denk aan grote snoek, zalm, tarpon, GT, barracuda, haaien - dit zijn maar een paar vissoorten die hun meerdere hebben moeten erkennen in de Alfa Infinity reel.
Ook de Infinity serie wordt niet meer gemaakt maar is nog wel beperkt leverbaar.

Meer details vind je in onze catalogus, maar een bezoekje aan de prachtig vormgegeven website van Alfa is ook zeer aan te raden:

alfa4logo