Over ons

Poseidon is gevestigd in Dreumel, NL en wordt gerund door Bert Vosters.

Wij zijn sinds 1997 actief op de Benelux en Europese markt. De merken en producten die we voeren zijn geselecteerd op praktische toepasbaarheid en een optimale prijs-kwaliteit verhouding.

De merken en producten op deze website zijn alleen te koop bij onze dealers. Een overzicht daarvan vindt u op de pagina dealers. Wij leveren niet aan particulieren. 

 


Bert in zijn element.

Bert: 'Al sinds ik begon met vissen, zo rond 1970, was ik gefascineerd door het vliegvissen. Toentertijd was deze tak van hengelsport nog vrij onbekend, maar ik las erover in de boeken van o.a. Jan Schreiner en nam me voor om 'als ik groot was' zeker te gaan vliegvissen. Daar kwam het echter pas van tijdens mijn studententijd in Utrecht, nadat ik van mijn vriendin Barbara (nu mijn vrouw) een beginners kit vliegbinden had gekregen voor mijn verjaardag. Wat later hebben we daar met een groepje geïnteresseerden van de lokale hengelaarsvereniging AUHV, vliegvisgroep 'The Leader' opgericht. In 1994 nam ik deel aan een vliegbindwedstrijd, uitgeschreven door het blad Beet, en won daarmee een vistrip naar de iconische chalkstream rivieren Test en Itchen in het Zuid-Engelse graafschap Hampshire. Daar sloeg het vliegvisvirus pas echt toe, en was ik voorgoed verkocht.

In de 90-er jaren waren er nog niet veel hengelsportwinkeliers die een goed assortiment vliegvisartikelen konden leveren, en er was zeker behoefte aan, en markt voor, een gespecialiseerde groothandel op dit gebied. Uit die behoefte is in 1997 Poseidon voortgekomen, en sindsdien heeft mijn bedrijf zich ontwikkeld van kleine agentuur met slechts enkele merken tot de distributeur met het breedste aanbod van vliegvismerken in de Benelux.

Vliegvissen is meer, veel meer, dan het vangen van vis. Deze prachtige vorm van hengelsport vergt van de sportvisser een zeker gevoel voor de natuur en ecologie van het water, de vissen en de voedselkringloop. Het vliegbinden en de bijbehorende elementaire entomologie (insectenkunde) verdiepen je kennis en inzicht verder dan bij welke andere visserij ook. Hieruit volgt vanzelf een respectvolle benadering van de natuur, en een weidelijk gedrag aan de waterkant. Dat is misschien wel het mooiste van het vliegvissen. Dat, en het moment dat je droge vliegje verdwijnt in de bek van een flinke beekforel...'