Nieuws van Renomed

Renomed is een Pools familiebedrijf, dat bekend staat als ambachtelijke producent van de beste kwaliteitsscharen ter wereld. Hun nieuwe producten voor 2024 vind je hieronder.

In aanvulling op het zeer complete assortiment precisie schaartjes van Renomed is hier de SUPER STINGER ultra fine tip scissors. Zo'n fijn puntje zie je nergens! Dit is niet voor de eerste de beste beginner bedoeld, enkel voor de gevorderde en professionele vliegbinder die weet wat met zo'n schaartje wel en niet kan. Want met zo'n fijn puntje kun je heel precies werken, fibertje voor fibertje een hackle bijknippen bijvoorbeeld. Tegelijk is het een delicaat instrument waarmee je moet weten om te gaan om de perfecte knip eigenschappen te behouden. Koperdraad knippen met dit schaartje is bijvoorbeeld uit den boze...

Naast de SuperStinger heeft Renomed ook een nieuwe serie pincetten ontwikkeld, speciaal voor het vliegbinden. Deze Precision Tweezers zijn ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse binder Lukas Utrera. Ideaal voor binders met 'dikke vingers' met name voor kleine hoeveelheden dubbing, hanteren van fijne veren en hackles, het oppakken van kleine haakjes en kralen etc. etc.

Van links naar rechts:
Short precision tweezers
Straight precision tweezers
Curved precision tweezers
Hackle fiber stripping tweezers

Vraag ernaar bij je dealer!

Nieuw! de Linemaster

Iedereen kent de voordelen van een flexi stripper ontwerp t.o.v. een ‘afwasteil’ type stripmand: een lager gewicht, er blijft geen water in staan enz. De jongens van Easy Shrimp eyes hebben nu dat flexi design zó sterk verbeterd dat we gerust kunnen spreken van een ‘next generation’ line control gadget.

De LINE MASTER heeft meer en langere spikes. Die zijn van boven licht gebogen om golfslag en wind geen kans te geven de lijn te ‘pakken’. Hij is inschuifbaar, dat is handig als je een eindje wilt lopen. Met een ingebouwde rod holder clip, plus een magneet voor je vlieg, zodat je altijd je handen vrij hebt voor die foto van die vis van je leven.

Hieronder een video. Leverbaar vanaf 1 maart tegen een speciale introductieprijs. Vraag onze dealers of stuur ons een email.

 

Cortland Peaches & Cream Limited Edition

Cortland, het meest iconische lijnenmerk ter wereld, met een historie die meer dan 100 jaar terug gaat, komt met een serie Limited Editions van hun meest succesvolle vliegenlijnen. Voor fans van het merk (en welke vliegvisser is dat niet) heel interessant.

Iedere vliegvisser kent de Cortland 444 Peach. Zonder twijfel de meest epische vliegenlijn ooit. Ontworpen in de 60’s is het nog steeds de best verkopende lijn van Cortland, en misschien wel van de wereld. De opvallende kwaliteiten van deze lijn zoals de karakteristieke kleur, de fantastische soepelheid (ook in erg koude omstandigheden), de gladde mantel en de uitstekende werpeigenschappen, worden al zo’n 60 jaar alom geroemd.

Het is dan ook logisch dat de Peach de eerste is in deze serie Limited Editions, in de uitvoering ‘Peaches & Cream’, een peach body met cream volglijn. Van deze lijn wordt maar één run gemaakt, en alleen in WF5F en WF7F. Daarna komt ie niet meer terug. Nooit meer. Dus die wil je hebben. Al is het maar vanwege de schitterende verpakking, die geheid een collectors item wordt. Want met de lijn zelf ga je natuurlijk gewoon vissen. Hoewel…? Afijn, dat mag iedereen zelf weten.

Vanaf 21 november 2023 leverbaar bij onze Cortland dealers.

LET OP! Nep websites actief

We hebben ontdekt dat er recent een aantal nep websites actief is geworden op de Nederlandse hengelsportmarkt. Deze websites lijken op bestaande websites en bieden bekende merkproducten aan tegen aantrekkelijke kortingen. Maar er wordt niets geleverd, ze zijn alleen uit op je credit card gegevens. Want hoewel aangegeven wordt dat je op allerlei manieren kan betalen, bij het afrekenen blijkt toch credit card de enige mogelijkheid te zijn. De meeste van deze nepwebsites gebruiken hetzelfde template, ze gebruiken niet-bestaande (Nederlandse) adressen, bijvoorbeeld een bestaande straat met een veel te hoog huisnummer. Hun servers staan in Rusland en China. De shops worden door robots ingericht, die de gegevens van allerlei (bona fide) verkoopwebsites jatten en op hun nep site plaatsen. Kijk je bij zulke sites bij ‘over ons’ of ‘contact’ of ‘leveringsvoorwaarden’ dan staat daar vaak lukraak gekopieerde onzin en is het direct duidelijk dat je met oplichters te maken hebt.

Let dus goed op en koop alleen bij bekende websites en adressen die je vertrouwt.
Er moet altijd een KvK nummer en een contact telefoonnummer op staan, dit is wettelijk verplicht en makkelijk te controleren.

Maar het belangrijkste: is de prijs erg laag, dan moeten alle alarmbellen afgaan. Want als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat doorgaans ook!

Zie voor onze dealers deze pagina, en koop alleen daar: Poseidon dealers.

Cortland Guide Outfits

Na de succesvolle Cortland Fairplay kits, introduceert Cortland in 2021 de nieuwe Guide Outfits. Topklasse spullen voor hele mooie prijsjes.

De prijs-kwaliteit verhouding van de Guide Outfits is ongekend. De set bestaat uit een perfect afgewerkte vierdelige carbon hengel, met kurk grip en aluminium reelhouder.

Daarop een mid-arbor reel met een echt goeie slip, en geleverd inclusief backing, kwaliteitslijn met loop en leader, plus een rod & reel hengelkoker. In één keer klaar dus. En dat voor (ruim) minder dan 200 Euro.

De outfits zijn leverbaar in drie gewichtsklassen:
een 8 ft #4 voor het lichte visserij in de polder of kleine beekjes,
een allround 9 ft #5 en
een 9 ft #8 voor het zwaardere werk: snoek, karper, zeebaars…

Te zien en te koop bij onze Cortland dealers.

Meer info, zie de Cortland catalogus of de Cortland pagina

Renomed wint Braid line cutter test

Braided lijnen zijn niet meer weg te denken in de sportvisserij. Niet zozeer in het vliegvissen, maar bij het kunstaasvissen, zeevissen en feederen zijn gevlochten lijnen van GSP (Dyneema) de meest gebruikte lijnen. Maar ook bij het vliegbinden wordt steeds meer Dyneema / GSP binddraad gebruikt. Het grote voordeel is dat dit draad enorm sterk is bij een geringe diameter. Het grote nadeel is dat het keihard en glad is, waardoor het heel lastig te knippen is met een gewone schaar. Er is dan ook een groot aantal speciale braid scissors te koop, die (veel) beter presteren dan gewone scharen. Maar, braid cutters of niet, na kortere of langere tijd maakt Dyneema elke schaar bot.
Elke schaar? Nee, er is één schaar die blijft knippen, lang nadat alle andere het hebben opgegeven. De Renomed braid scissors blijkt de overtuigende winnaar van deze test te zijn. Kijk de video hieronder en overtuig jezelf.

Bovendien zit er op Renomed scharen een ongelofelijk goede garantie: wordt de schaar (door normaal gebruik) bot, dan kan je hem opsturen naar Renomed in Polen en krijg je 'm weer tiptop geslepen terug. Dat is pas service!

De Renomed Braid Scissors is leverbaar via onze dealers. Voor wie het beste wil.
Zie ook de RENOMED pagina op deze website.

Cortland catalogus 2021

Op deze pagina kan je de nieuwste Cortland catalogus 2021 downloaden, met zeer veel klassieke én hagelnieuwe, innovatieve lijnen. Met, net zoals in vorige versies, van elke lijn alle eigenschappen overzichtelijk weergegeven. Kleur, lengte en tapering, exacte grain weights en temperatuur range, en alles wat verder nog van belang is. Klik op het logo om de Cortland catalogus 2021 te downloaden of in je browser te bekijken. Wij kunnen - via onze dealers - elke gewenste lijn leveren. Veel series hebben we op voorraad, en anders bestellen we de gewenste lijn speciaal voor jou door. Geen moeite!

Meer over Cortland op de CORTLAND pagina.

Nieuws van Flymen

2021 FLY TESTER
De Flymen hebben een sterk verbeterde versie uitgebracht van de Fly Tester. De kristallen bol van vliegbinders. Vooral als je zelf vliegen, emergers, nimfen, streamers etc ontwerpt is dit een onmisbaar hulpmiddel. Het testen van je vliegen kan je namelijk thuis doen, in plaats van aan het water.

Foutjes in je ontwerp komen meteen aan het licht en kan je direct corrigeren. Drijft je emerger niet zoals gedacht, zwemt je streamer per ongeluk ondersteboven? Je ziet het meteen, en kan er iets aan doen. Zodat je tijd aan het water ook echte vistijd is en je daar niet loopt te prutsen en testen. Handig toch!

Fly Tying Kits
Omdat het gemak de mens dient, zijn er de Fly Tying Kits van Flymen. Voor jou als vliegbinder ideaal om te proberen of zo'n patroon een beetje te doen is, of het werkt zoals je denkt, zonder dat je meteen allerlei materialen moet kopen die je misschien later toch niet gebruikt.
Ideaal voor clubs en bindavonden. Geen gedoe meer met urenlange voorbereidingen, zakjes materialen maken, haakjes tellen, instructie schrijven enz. Met één kit per 6 deelnemers bindt iedereen een vlieg, met één kit per 3 deelnemers... afijn, jij kunt ook rekenen. Mega handig!
Er zijn 10 verschillende kits, van 'Evolution Nymphs' via 'Bass Bugs' en 'Skulpin Bunnies' tot de razend populaire 'Game Changers'. Door de tijd heen wordt het assortiment aangepast zodat er steeds weer nieuwe kits beschikbaar zijn.

Meer over Flymen producten op de FLYMEN pagina, met o.a. een nieuwe video van de nieuwe Fly Tester!

Slip Strike indicators

Bij het vissen op meren en reservoirs moet je de vis soms diep zoeken. 4, 5, 6 meter of meer. Wil je dan met een buzzer of nimfje onder een indicator vissen, dan wil je wel een klein beetverklikkertje, dat door je topoog kan. Bijvoorbeeld een dunne yarn indicator. Anders krijg je de vis nooit dichtbij genoeg om 'm te landen of te netten. Maar zo'n klein indicatortje kan vaak het gewicht van de nimfen niet dragen, raakt verzadigd met water en zinkt, of is simpelweg lastig te zien op enige afstand.

Enter de Slip Strike indicator. Gemaakt van hard foam met extra veel drijfvermogen en leverbaar in drie maten. Die zie je wel, en die gaat niet zinken, al hang je er drie tungsten nimfen onder. Maar het grote voordeel is dat ze na een aanbeet, als de lijn strak komt te staan, over de leader naar beneden schuiven, richting de vis. Zo kan je die netjes dichtbij genoeg krijgen om te landen of in je net te krijgen. Handig he!
In de video hieronder laat ik zien hoe je zo'n Slip Strike Indicator monteert.