Nieuws van Renomed

Renomed is een Pools familiebedrijf, dat bekend staat als ambachtelijke producent van de beste kwaliteitsscharen ter wereld. Hun nieuwe producten voor 2024 vind je hieronder.

In aanvulling op het zeer complete assortiment precisie schaartjes van Renomed is hier de SUPER STINGER ultra fine tip scissors. Zo'n fijn puntje zie je nergens! Dit is niet voor de eerste de beste beginner bedoeld, enkel voor de gevorderde en professionele vliegbinder die weet wat met zo'n schaartje wel en niet kan. Want met zo'n fijn puntje kun je heel precies werken, fibertje voor fibertje een hackle bijknippen bijvoorbeeld. Tegelijk is het een delicaat instrument waarmee je moet weten om te gaan om de perfecte knip eigenschappen te behouden. Koperdraad knippen met dit schaartje is bijvoorbeeld uit den boze...

Naast de SuperStinger heeft Renomed ook een nieuwe serie pincetten ontwikkeld, speciaal voor het vliegbinden. Deze Precision Tweezers zijn ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse binder Lukas Utrera. Ideaal voor binders met 'dikke vingers' met name voor kleine hoeveelheden dubbing, hanteren van fijne veren en hackles, het oppakken van kleine haakjes en kralen etc. etc.

Van links naar rechts:
Short precision tweezers
Straight precision tweezers
Curved precision tweezers
Hackle fiber stripping tweezers

Vraag ernaar bij je dealer!