Links

Grayling Society: Deze Engelse club is opgericht in 1977 met als doel de vlagzalm als volwaardige 'game fish' erkend te krijgen. Dit moest een eind maken aan de vroeger gangbare praktijk van het doden van vlagzalmen in forelrivieren. Gelukkig was dit doel al snel gehaald. De vereniging richt zich nu vooral op bewustwording en het behoud van de vlagzalm, en natuurlijk het vissen erop.

gslogo

Grayling Society Nederland: De Grayling Society heeft diverse internationale afdelingen, waarvan de Nederlandse afdeling de grootste is. En dat voor een land waar vrijwel geen vlagzalm rondzwemt...

De actieve club onder leiding van Hans van Klinken komt twee maal per jaar bij elkaar, onder het genot van een kopje koffie.

gsnl2

Wild Trout Trust: Deze Engelse stichting houdt zich bezig met het in stand houden van rivieren met een hoge natuurwaarde, en met restaureren van rivieren, met als doel zo'n rivier in een natuurlijke staat (terug) te brengen, met een goede visbezetting en een gezond ecosysteem. Interessant leesvoer, zoiets zouden we in Nederland moeten hebben.

wtt-logo-border

VNV: Over Nederland gesproken, ook hier hebben we een vereniging die zich inzet voor de belangen van de vliegvisser: de Vereniging Nederlandse Vliegvissers. Deze club geeft een glossy kwartaalblad uit dat zeer de moeite waard is. Ook verzorgt de vereniging diverse cursussen, o.a. een werp- en vliegviscursus. Zo zorgen ze voor een groeiend aantal vliegvissers in Nederland. Daar staan wij uiteraard volledig achter, en Poseidon is dan ook sponsor van de vliegvisschool.

160902_mag_omslag118

Cloud Appreciation Society: Als vliegvisser ben je graag in de natuur. Kijk dan eens wat vaker omhoog en geniet van de veranderlijke schoonheid van het wolkenlandschap. Soms ontdek je ook in de wolken een vis - of iets anders leuks... Op de website van de Cloud Appreciation Society vind je allerlei informatie over wolken en zeer veel prachtige foto's ervan. Oprichter Gavin Pretor-Pinney legt in onderstaande video van zijn TED talk uit waarom het leuk en nuttig is om wat vaker met je hoofd in de wolken te zijn.
Keep looking up!

casinitals-300

Fishing Breaks: Wil je een keertje vissen op de wereldberoemde chalkstreams in Zuid-Engeland, bezoek dan deze website van Simon Cooper. Via hem kun je veel zeldzaam mooie stekken boeken op deze iconische rivieren. Als je bij het boeken laat weten dat je via mij (Bert Vosters) op zijn website gekomen bent, levert je dat een handvol vangende chalkstream vliegen op!

fblink

Charlie Waite: Deze internationaal bekende landschapsfotograaf maakt foto's die tegelijk van een verbluffende eenvoud en van een bijna bovennatuurlijke schoonheid zijn. Door deze foto's ga je op een andere manier kijken en zie je nog meer moois om je heen.

waite2

Wizard of fishing: Deze website van Hyppo Wanders biedt een berg aan informatie over het vliegvissen en de vergunningen in met name Duitse riviertjes. En dat is toch het land waar wij Nederlandse vliegvissers de eerste of de meeste buitenlandervaring opdoen. Makkelijk bereisbaar, niet duur, dus altijd leuk voor een visweekendje met de maten...  Kijk vooral ook in de afdeling 'links' - want wat daar allemaal verzameld is, dat mag enige naam hebben!

wizardlink