ANVIL

Vises en schaartjes

Anvil

Anvil vises zijn topklasse vises voor een heel redelijke prijs. Daarom zijn ze zo populair bij veel binders - vooral bij 'veelbinders'. Amerikaans makelij, dus degelijk en no-nonsense afgewerkt. Een vise die doet wat ie moet doen. Anvil vises zijn er in twee modellen: de Apex en de Atlas. Hiervan is de Apex het eenvoudigste model; de Atlas is een full rotary vise.

Voor een 'eenvoudige' vise is de Apex toch zeer veelzijdig en op allerlei manieren in de stellen. Zo is de hoek van de kop eenvoudig aan te passen, en door de zwarte schroef ween beetje los te draaien kun je de hele bek roteren om je vlieg van alle kanten te bekijken of te bewerken. Uiteraard is de bek instelbaar voor de gebruikte haak maat. Met de handle zet je de haak vervolgens muurvast. In de bek zit een groef voor grotere haken. Daardoor kan de Apex vrijwel alle haakmaten aan. Wordt geleverd met base plate èn tafelklem.

apex

De scharen van Anvil zijn niet te evenaren. IJsgehard staal, superfijne punten, extreem scherp. Gemaakt om een vliegbindersleven lang mee te gaan. De handgrepen zijn geplastificeerd, dat voelt prettiger aan, en kunnen op maat gebogen worden, dus heb je dikke of dunne vingers, met een Anvil schaar knip je altijd comfortabel.

De bestsellers, hieronder van links naar rechts, zijn de 50A, een mooi kort schaartje voor het fijne werk; dan de long reach 60A, een wat langer, universeel schaartje. Daarnaast de 90T, een uitdun-schaar. Die wordt veel gebruikt om synthetische bindmaterialen een natuurlijk verlopende tapering te geven. Onmisbaar als je veel met H2O materialen en dergelijke werkt. Rechts tenslotte een 'heavy duty' schaar, de 55AC2 voor dikke en taaie materialen zoals deer belly hair etc. Met 100 % tevredenheidsgarantie!

anvil50a

anvil60a

anvil90t

anvil55ac2

In onze catalogus vind je nog meer schaartjes en accessoires van Anvil.
Als je er meer over wilt weten, kun je de websites van de fabrikanten bezoeken:

Anvil vises website: Wolff Industries

Anvil schaartjes website: Anvil USA