ASSO fishing line

Best of both worlds

Asso fishing line

Asso is het lijnmerk van Italiaanse fabrikant Gruppo DP, en voert een zeer breed spectrum aan lijnen voor allerlei takken van hengelsport. Het assortiment omvat vele soorten monofil nylon, fluorocarbon, tippetmateriaal. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. Wij voeren van Asso de Hard mono, en de Low Stretch Fluorocarbon coated nylon: zeg maar 'the best of both worlds'. 

De knoopvastheid en soepelheid van nylon gecombineerd met de hoge afschuurweerstand van fluorocarbon. Deze 'Low Stretch' is volgens onze tests de beste lijn uit het Asso gamma om als tippetmateriaal / leaderpunt te dienen. Grote pluspunten zijn de trekkracht, de knoopsterkte en de afschuurweerstand. En de aantrekkelijke prijs natuurlijk... Leverbaar van 0,10 t/m 0,30 mm op 50 m spoelen. Een bestseller bij onze dealers, o.a. Fly Supply, van Caam mega-fish, E-10 en John Backers.

Daarnaast de Super Hard Mono, een keiharde lijn voor bite sections van Tarpon en andere zoutwater giganten. Dit wordt ook wel gebruikt als snoek onderlijn, in situaties waar snoek gevoelig is geworden voor de zichtbaarheid van stalen onderlijnen, en voor het monteren van stingers. Hard mono heeft een extreem hoge afschuurweerstand en is erg stug.
Leverbaar in 0,60, 0,80 en 1,00 mm dikte, op 50 m coils.

Asso vindt u in onze catalogus en kijk ook eens op hun website: