Flybox products

Best synthetics range ever

Flybox producten

Weinig producenten hebben zo'n uitgebreid pakket aan synthetische vliegbindartikelen als Flybox. Alleen al de range 'Fritz' chenilles en synthetische hackles is indrukwekkend: meer dan 40 verschillende producten! En in de meest uiteenlopende, wilde kleuren. Met name de reservoirvissers en wedstrijdvissers onder ons zullen spontaan gaan kwijlen bij het zien van de felle flashy en fluor kleuren van de flybox chenilles.

Een van de bestsellers van de range is de Eggstasy, een chenillesoort die speciaal geschikt is om snel en makkelijk egg flies ('zalmeitjes') te maken. Dit soort 'vliegen' scoort vaak zeer goed op forellenvijvers. Daarbij geldt in het algemeen: hoe feller de kleur, hoe beter. En als na verloop van tijd de vissen de interesse verliezen, is van kleur wisselen meestal genoeg om weer enkele forellen te verleiden...

Een soortgelijke vlieg, met een even succesvolle als bedenkelijke reputatie, is de Blob. Ook hiervoor zijn er vele soorten chenilles op de markt, maar de T-15 translucent blob chenille van Flybox heeft net wat extra. Als ze nat worden dan krijgen hiermee gebonden Blobs een soort slijmerig, snotty uiterlijk dat, getuige de uitstekende vangsten, door de forellen zeer aantrekkelijk wordt gevonden.

Overigens heeft Flybox ook natuurlijke producten in het assortiment. Zo hebben wij van hun o.a. de Stripped Peacock Quills opgenomen. Een schitterend natuurproduct om mooie slanke gesegmenteerde lijfjes te maken voor droge vliegen, nimfen of buzzer patronen. Geverfd in mooie natuurkleuren en felle attractor kleuren. We hebben hiervan trouwens ook de kunststof versie opgenomen. Die lijkt precies op de natuurlijke quills, maar werkt iets makkelijk en het gaat langer mee. Welke van de twee je kiest is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ikzelf vind de natuurlijke quills een mooier, want levensechter resultaat geven, maar de verschillen zijn minimaal.

Flybox producten zullen in onze nieuwe catalogus worden opgenomen, die later in 2018 wordt verwacht.

Wie in de tussentijd meer over het uitgebreide Flybox assortiment wil weten, kijkt even op hun website: