FROG HAIR

Discover the difference

Frog Hair

Hoe speciaal Frog Hair is, dat kunnen we op een wetenschappelijke manier uitleggen. Dat de speciale gamma behandeling ervoor zorgt dat er op moleculair niveau meer dwarsverbindingen worden gemaakt, wat resulteert in een lijn die sterker en soepeler is dan alle andere, met een ongeëvenaarde schuurweerstand, elasticiteit en trekkracht op de knopen.

Maar dat wordt een beetje een saai en droog verhaal... je kunt het beter zelf ervaren.

froglogofrog

frogheadermolaltcat

Het zegt genoeg dat vrijwel alle wedstrijdvissers Frog Hair gebruiken, en dat vliegvissers die het eenmaal gebruiken, niet meer overschakelen (terugschakelen is een beter woord) naar hun oude onderlijn. Frog Hair is zonder meer het beste tippetmateriaal op de markt en presteert op alle kritieke punten bij het vliegvissen (presentatie, zetten van de haak, dril en landing) stukken beter dan welke andere fluorocarbon, nylon of copolymeer dan ook.

De populairste Frog Hair producten:

Frog Hair is vooral beroemd om de fluorocarbon. Zelfs bij dunne diameters presteert het beter dan welke nylonsoort dan ook - afgezien misschien van Frog Hair co-polymeer... De brekingsindex van fluorocarbon ligt vrij dicht bij die van water en het is dan ook nagenoeg onzichtbaar onder water. De combinatie van eigenschappen, met name de hoge trekkracht, soepelheid, knoopvastheid en knoopsterkte, en precies de juiste elasticiteit om de schokken van de vis op te vangen, zorgt ervoor dat je elke  dril tot een goed einde zult brengen. Ook de presentatie is daardoor beter, wat weer resulteert in meer gehaakte en gelande vis.

Frog Hair fluorocarbon is leverbaar als tippetmateriaal op spoelen, maar ook als leaders. De leaders hebben een stiff butt en een lange tapering. Hierdoor zijn ze minder windgevoelig en slaan ze heel mooi over, wat voor een perfecte presentatie zorgt.

fhfcleader

Het gewone nylon van Frog Hair is ook niet zo gewoon. Het is een supersterke co-polymeer die op dezelfde manier is behandeld als de ander Frog Hair producten. Vooral voor droge vliegen is dit tippetmateriaal onovertroffen. Het laat toe met dunnere tippets te vissen. Dit geeft minder verstoring en minder drag, kortom een betere presentatie, dus meer vis!

Frog Hair leaders:
Het assortiment Frog Hair leaders is indrukwekkend. Het bestaat uit 15 verschillende typen voor zeer uiteenlopende omstandigheden en vissoorten. Elke leader is doordacht ontworpen voor elke specifieke situatie, van een lange slack leader voor het minimaliseren van drag op glasheldere beekjes, of een zeer korte, steil getaperde pocket water leader voor rotsige bergbeekjes, tot een IGFA geclassificeerde Tarpon leader voor de giganten van het tropische zoute water. Bedenk het, en Frog Hair heeft er een specialty leader voor.

fhghleaderweb

fntransnymphleader

fhtarponleader

Voor alle Frog Hair producten in ons assortiment, bekijk onze catalogus of bezoek de Frog Hair website:

frog_hair_logo22