Gear Keeper

Saltwater proof retractors

Gear Keeper

Hammerhead Industries is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in zingers en retractors. Deze producten maken ze voor allerlei toepassingen en markten: van de duiksport tot de jacht, voor brandweer en leger, voor de politie en de industrie. Alle Gear Keepers zijn volledig zoutwater bestendig en makkelijk schoon te houden.

Ook voor het vliegvissen heeft Hammerhead een speciale serie retractors ontworpen, helemaal toegespitst op de specifieke behoeften van deze markt. Voor wie de hoogste eisen stelt aan zijn materiaal en uitrusting is er wat betreft retractors en zingers maar één merk en dat is Gear Keeper.

De populairste Gear Keeper retractors:

RT5 Super zingers

De kleinste en meest gebruikte serie zingers bij het vliegvissen, is de RT5 serie, oftewel de 'super zingers'.

Met een trekkracht van 70 gram en een uittrek lengte van 91 cm is dit een perfecte retractor voor kleine dingen zoals onthakers, nippers e.d.

Leverbaar met snap clip bevestiging, of met threaded stud. Met die laatste bevestig je de Gear Keeper door de stof van je vest of trui heen.

gearkeepersuperzingerrt5

RT4 Wading staff zinger

Een veelgebruikte retractor, deze wading staff tether. De lus van deze retractor gaat om de kop van je waadstok. Zo kun je met een gerust hart je waadstok loslaten, en heb je je handen vrij voor het werpen, vissen, landen en onthaken. En toch altijd je waadstok direct binnen handbereik.

De wading staff zinger heeft een trekkracht van 255 gram en een uittrek lengte van 76 cm, en deze retractor wordt geleverd met snap clip èn met threaded stud bevestiging.

gearkeeper2wadingstaff

RT2 Serie

De RT2 serie is bedoeld voor lichte tot middelzware items zoals mobiele telefoons en camera's. De uittrek lengte (van de afgebeelde RT2-0044) is 64 cm en de trekkracht is 255 gram. Deze serie is leverbaar met verschillende bevestigingsopties, afgebeeld is de heavy duty snap clip.

De meeste telefoons en camera's zijn niet shockproof en waterdicht, en ze glippen zo uit je hand. Met deze Gear Keeper houd je die kostbare apparatuur droog en heel.

gearkeeperrt2

RT3 Locking retractors

De grootste serie zingers bij het vliegvissen, is de RT3 serie, oftewel de 'locking zingers'. Zoals de naam al zegt kunnen deze op slot, door middel van een schuifje aan de zijkant van de retractor. Dit is de serie voor het zware werk.

Bijvoorbeeld de afgebeelde RT3 Locking Net Retractor, met een trekkracht van 340 gram, ruim voldoende voor de meeste netten, en een uittrek lengte van 106 cm. Die lengte geeft meer dan genoeg reikwijdte bij het landen van een vis. Geleverd met snap clip.

gearkeeperlockingnetrt3

In onze catalogus vind je nog meer Gear Keeper retractors.

Wie alles wil weten, kan terecht op de Gear Keeper site zelf:

gearkeeperlogoozl