HENDS Products

Fly tying materials

Hends products

Het assortiment van Hends Products uit Tsjechië is zeer omvangrijk. Het bevat voornamelijk bindmaterialen, zowel natuurlijke als synthetische, maar ook dingen als floatants, leaders, leader ringetjes etc. De eigenaars van Hends komen uit het wedstrijdcircuit, en veel van de producten hebben daar dan ook hun oorsprong, bijvoorbeeld de extreem lange French leaders en de indicators. Hieronder een greep uit de best verkopende Hends artikelen.

spectra2nymphsSpectra dubbing: een - letterlijk en figuurlijk - schitterende dubbing die voor vele toepassingen geschikt is. De fibers hebben een uniek meerkleurig iriserend paarlemoer effect, waardoor ze er echt uit knallen. De meest gebruikte toepassing is als hot spots in Czech Nymphs en als thoraxen op goudkopnimfjes. Ook wordt spectra dubbing veel gebruikt in attractor lures en streamers. Als bijmenging in andere dubbing soorten is het onovertroffen en geeft het een prachtig resultaat. Een klein beetje in een dubbingmix is al voldoende voor een sprankelend effect. Leverbaar als losse zakjes of in 12-colour dispensers.

spectra

spectradubbingdisp1

Hends barbless hooks: wij voeren 4 series haken van Hends, allemaal weerhaakloze 'wedstrijd'haken. De BL400 is een droge vliegenhaak, de BL554 een pupa/nymph/shrimp haak, de BL599 is een universele haak die voor vel patronen gebruikt kan worden. De iets naar binnen staande punt van de 554 en de 599 houdt de vis zeer goed aan de haak. De zeer populaire BL120 tenslotte is een jighaak, voor upside-down nimfen.

hendsbl400

hendsbl554

hendsbl599

hends-bl120

Bodyquills: kunststof bindmateriaal dat zich zeer mooi laat verwerken in lijfjes van nimfen en droge vliegen. De kleuren zijn sprekend en het materiaal is translucent, zodat de kleuren in de vliegen echt 'tot leven' komen. Er zijn mooie strakke lijfjes mee te binden, en als je twee kleuren deels over elkaar laat vallen krijg je - dank zijn het semi doorzichtige effect - een heel mooi verloop. Uitstekend te combineren met traditionele materialen.

 bodyquillskleuren

bodyquillnymph3

bodyquillsfly3

Hends Leaders: we hebben in ons assortiment diverse leaders van Hends, in verschillende uitvoeringen, lengtes en kleuren. Hieronder de veel gebruikte 'Tapered Braided' leader, en twee uitvoeringen van de 'French leader'.

hendsltapbraid

hendslcamo

hendslfrench900cm

En hieronder de micro leader ringetjes en twee typen indicators.  De korte heeft twee ringetjes en kan op een willekeurige plek in je leader opbouw worden ingepast, de langere is getwijnd, taps verlopend en wordt gemonteerd tussen de vliegenlijn en de rest van de leader. Deze indicators worden vooral bij  Czech- en French nymphing stijlen gebruikt.

hendslrings

hendslindic

hendslfurled

In onze catalogus vind je meer Hends producten.

En anders wel op de website van Hends zelf:

logohendsozl