Just add H2O

Streamer materialen

Just add H2O

Van het Zuid-Afrikaanse Fishient komt de zeer uitgebreide collectie 'Just add H2O' streamer materialen. Voornamelijk bedoeld voor zoutwater streamers, worden deze kunststof materialen hier ook vaak gebruikt voor forel streamertjes, roofblei patronen en vooral snoekvliegen. Kunststof bindmaterialen hebben een aantal voordelen boven natuurlijke: ze gaan langer mee en de kwaliteit en kleuren zijn constanter. Bovendien nemen ze geen water op, waardoor de streamers lichter en dus makkelijker te werpen zijn. De kleuren range is enorm, waardoor er met H2O materialen zeer realistische imitaties te binden zijn.

Enkele populaire H2O materialen zijn:

Polar Fibre: het materiaal waar het mee begon. Hele fijne craft fur-achtige haren op een matje. Werkt makkelijk en geeft een realistisch effect. Mooi spul voor kleine streamertjes, veel gebruikt voor zeebaars-, bonefish-, en roofblei patroontjes.

h2opfminnow

fishscaleh2ofly

Fish Scale: lange, fijne, beweeglijke fibers, soortgelijk materiaal als het bekende DNA fibre, maar mooier, want gemengd met een kleine hoeveelheid dunne krystal flash. Dat ziet er prachtig uit en je hoeft geen extra flash toe te voegen. Sneller en handiger!

SF Blend: een mix van Slinky fibre met flash. Dit is de bestseller van H2O: een ideaal materiaal voor snoekstreamers. De ietwat stugge fibers, die qua actie een beetje aan bucktail doen denken, suggereren een grote bulkige vlieg, echter zonder het gewicht. Ook voor wat sneller geviste streamers, bij voorbeeld clousers, is dit een perfect materiaal.

new-bleeding-sfblend-flies

h2omirror2crabs

Mirror Image: Mooi spul voor middenmaat streamertjes, zeg van pakweg 8 tot 16 cm. Mirror Image is een beetje vergelijkbaar met EP fibers; het moet altijd wat in model geknipt worden om een goede visvorm te krijgen. Met de vele kleuren kun je mooie effecten bereiken. Als je het dicht bindt, en in vorm knipt, is het ook mooi te gebruiken voor crab flies, b.v voor permit.

Sculpting Flash Fibre: Het nieuwste H2O materiaal. Dit lijkt erg op Mirror Image, maar is gemengd met flash. Dat werkt heel makkelijk, want Mirror Image zelf mengen met flash is best een gedoe. De kleuren range is ook iets verschillend, zodat de materialen elkaar goed aanvullen.

scff2fly

We voeren nog veel meer mooi spul van H2O. Zie onze catalogus voor het complete voorraadassortiment.

Wil je meer zien, bezoek dan de Fishient website:

fishient2nd-h20-logo