Leeda

Game fishing collection

Leeda

Leeda is een van de grote merken uit Engeland, met een enorm omvangrijk pakket aan hengelsportartikelen. Wij voeren een groot deel van de flinke collectie vliegvis producten. Leeda staat voor een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Geen fratsen, maar betaalbare spullen. Zonder dat de kwaliteit daaraan opgeofferd wordt. Zo zien wij dat graag.

We hebben van Leeda o.a. een paar series hengels en reels in het assortiment, en daarnaast ook zaken als backing, vliegendozen, leaders, waadpakken en -schoenen. Hieronder een paar van de bestsellers:

Volare hengels: Deze hengelseries moet je zien om het te geloven. De Volare hengels van Leeda zijn zó goed, dat we vrezen dat vliegenhengels in het midden segment voor de meeste vissers eigenlijk niet meer interessant zullen zijn. De Volare serie combineert een klassiek uiterlijk met de nieuwste materialen en inzichten en omvat een aantal hengels die voor moderne vistechnieken zoals French- en Czech nymphing uitermate geschikt zijn. Denk b.v. aan een 11 voets viertje. De afwerking is top, en alle Volares worden geleverd in een harde codura koker.

Er is een 4-delige en een 6-delige Volare serie, dus ook de reizende vliegvisser komt aan zijn trekken. En dat voor prijzen waar we tot dusver alleen maar van konden dromen, en waar andere merken vast nachtmerries van krijgen...

volare4pcrod2web volare6pc2web

Leeda RTF Fly Reels: ook op het gebied van reels verbaast Leeda vriend en vijand met de Ready To Fish serie. Deze reels worden geleverd inclusief backing, lijn en leader, voor een prijs waar je normaal gesproken nog niet eens een vliegenlijn voor kunt kopen. Je hoeft alleen nog maar een vlieg aan te knopen...

leedartfreel56web3

volare-3breathable-chest-waders

volare-breathable-waist-waders

Volare breathable waders: Deze serie biedt keus uit een Waist wader (waadbroek) en een Chest wader (waadpak). Beide gemaakt van 3-laags ademend materiaal, dubbel versterkt op knie en achterwerk, met waadriem en ingebouwde gravel guards. Dikke neopreen sokken met gesealde èn getapete naden - dubbel zrker.

We hebben nu twee seizoenen ervaring met deze waders en gezien het zeer geringe aantal retour- en garantiegevallen mogen we wel concluderen dat de kwaliteit veel beter is dan de schappelijke prijs doet vermoeden. Zeer aanbevolen dus. Veilig en droog waden voor weinig geld.

Leverbaar in maat M, L, XL en XXL.

Een waadpak heb je alleen nodig bij diep waden en in b.v. een belly boat. In veel omstandigheden is een waadbroek voldoende. Dat is ook veel makkelijker aan- en uittrekken (denk aan kleine of grote boodschap).

Volare wading boots: Lichte, moderne waadschoen met versterkte teen- en hielgedeeltes, voor langdurig comfortabel waden. De kunstrubberen zool met anti-slip profiel heeft een goede grip op alle oppervlakten, en er kunnen evt nog studs worden ingedraaid. Met quick lacing systeem en hiel-lus om de schoenen makkelijk aan en uit te krijgen.
Leverbaar in maat 8 t/m 12 (42 t/m 47).

volarewadingboots

We hebben nog veel meer van Leeda in het assortiment.
Allemaal goed spul voor een leuke prijs.
Zie hiervoor onze catalogus, of bezoek de Leeda website:

leeda2ozl