LET OP! Nep websites actief

We hebben ontdekt dat er recent een aantal nep websites actief is geworden op de Nederlandse hengelsportmarkt. Deze websites lijken op bestaande websites en bieden bekende merkproducten aan tegen aantrekkelijke kortingen. Maar er wordt niets geleverd, ze zijn alleen uit op je credit card gegevens. Want hoewel aangegeven wordt dat je op allerlei manieren kan betalen, bij het afrekenen blijkt toch credit card de enige mogelijkheid te zijn. De meeste van deze nepwebsites gebruiken hetzelfde template, ze gebruiken niet-bestaande (Nederlandse) adressen, bijvoorbeeld een bestaande straat met een veel te hoog huisnummer. Hun servers staan in Rusland en China. De shops worden door robots ingericht, die de gegevens van allerlei (bona fide) verkoopwebsites jatten en op hun nep site plaatsen. Kijk je bij zulke sites bij ‘over ons’ of ‘contact’ of ‘leveringsvoorwaarden’ dan staat daar vaak lukraak gekopieerde onzin en is het direct duidelijk dat je met oplichters te maken hebt.

Let dus goed op en koop alleen bij bekende websites en adressen die je vertrouwt.
Er moet altijd een KvK nummer en een contact telefoonnummer op staan, dit is wettelijk verplicht en makkelijk te controleren.

Maar het belangrijkste: is de prijs erg laag, dan moeten alle alarmbellen afgaan. Want als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat doorgaans ook!

Zie voor onze dealers deze pagina, en koop alleen daar: Poseidon dealers.