LOON OUTDOORS

Fishing with a conscience

Loon Outdoors

Loon Outdoors uit Idaho is wereld marktleider in kleine maar onmisbare producten die het leven van de vliegvisser makkelijker maken. Zoals drijf- en zinkproducten voor je vliegen en nimfen, lijn onderhoudsmiddelen, diverse lakken, UV reparatiemiddelen, enz. Loon producten zijn milieuvriendelijk en duurzaam, vandaar de slogan fishing with a conscience.

Enkele van de populairste Loon Outdoors producten:

Aquel: met afstand het beste drijfproduct voor droge vliegen op de markt. De gel is temperatuurstabiel dus blijft bij hitte en kou altijd goed handelbaar, en heeft een geurmaskerende toevoeging. Onmisbaar.

Top Ride: in één keer de vlieg drogen en waterafstotend maken met dit wonderpoeder, met name ideaal voor CDC vliegen. Je vlieg (aan de leader) in de pot hangen, even schudden, een keertje blazen, en vissen maar weer!

   toprideweb

 

Line speed: Maakt de vliegenlijn schoon, hoog drijvend en vult imperfecties op. Dit scheelt vele meters bij het werpen. Als enige lijnonderhoudsmiddel is Line Speed voorzien van een UV- blokker om veroudering door zonlicht tegen te gaan.

UV wader repair: instant waadpak reparatiemiddel. Werkt even goed op natte neopreen als op droge, en werkt ook prima op ademende pakken. Opbrengen in de schaduw, dan zonlicht (of een UV lampje) erop en je kunt meteen weer doorvissen.

linespeedweb    uv-wader-repairweb

 

Biostrike: kneedbare beetverklikker, werkt super makkelijk. Felle kleuren, en ook een glow-in-the-dark variant: Bioglow. Natuurlijk biologisch afbreekbaar.

biostrikeweb

Head cement system: dunne koppenlak op waterbasis, met naald applicator, die goed in de wikkelingen doordringt. Droogt net zo snel als lak met onaangename oplosmiddelen, maar is veiliger voor de binder.

headcementweb

 

UV clear fly finish: Diverse harsen voor het vliegbinden, die uitharden met UV licht (van een lampje, of zonlicht). Denk b.v. aan streamer koppen, dekschildjes en buzzer lijfjes. UV Clear fly finish kan het giftige epoxy vervangen in vrijwel alle toepassingen. Geen geklieder meer met het mengen van epoxy componenten, geen roterende droger meer nodig. UV producten hebben gezorgd voor een revolutie in het vliegbinden, en Loon was een van de eersten die met dit soort producten op de markt kwam.

uv-clearweb

Hard Head: een andere epoxy vervanger, geschikt voor o.a. zoutwater vliegen. Eén component op urethaan basis. Snel droog, geen onaangename dampen…

hardheadweb

 

Deep soft weight: kneedbare tungsten putty, zwaarder dan lood en niet giftig. Makkelijk doseerbaar om uw vliegen of leader precies zwaar genoeg te maken.

deepsoftweightweb

Voor alle Loon Outdoors artikelen in ons assortiment, kijk in de catalogus en wil je meer weten dan kun je hier naar hun website:

LoonOZL