Poseidon

Vliegendozen

Poseidon vliegendozen

Op een vliegvistrip hebben we eens met wat vrienden geteld hoeveel vliegen elk van ons bij zich had. Dat varieerde van zo'n 800 tot meer dan 3000 stuks. We waren stomverbaasd, iedereen had dat veel lager ingeschat. Het is daarom goed je te realiseren dat je vliegen verzameling misschien wel het kostbaarste deel is van je hele uitrusting. Tel maar eens een euro per vlieg... en vaak kom je daar niet eens mee weg. Daar mag je best zuinig op zijn. Dat betekent dus goede kwaliteit vliegendozen aanschaffen. Stevig. Waterdicht. Drijvend. Om maar een paar dingen te noemen.

Het is me dan ook een raadsel waarom mensen nog ouderwetse aluminium dozen met vakjes gebruiken. De vliegen klitten in elkaar, een windvlaag doet een bosje vliegen in het water belanden en als je de doos uit je handen laat vallen zinkt ie naar de bodem van het meer. Als het flink regent wordt alles zeiknat en kun je al je vliegen 's avonds op een tissue op de verwarming weer laten drogen, hopend dat ze niet gaan roesten... en zo zijn er nog wel wat meer rampscenario's denkbaar.

Tegenwoordig zijn er zeer veel goede vliegendozen te koop. Met slit foam, om alles netjes overzichtelijk te houden. Waterdicht en drijvend. Koop die, als je wilt dat je vliegen langer meegaan dan één seizoen. Poseidon heeft een hele serie prima vliegendozen die aan deze eisen voldoen, en die zeer betaalbaar zijn.

Zoals de 'double sided clear' serie. Deze dozen zijn aan twee kanten te openen en door de deksel zie je zonder te openen welke vliegen er in zitten. Dit is onze best verkopende serie dozen. In drie maten verkrijgbaar, met een capaciteit van 170 vliegen voor de kleinste tot 288 vliegen voor de grootste uit de serie.

wbsfboxclearlids3

Voor de wat grotere vliegen, en voor de wat grotere vliegencollecties, hebben we in het assortiment de 'Waterproof Large' serie. Een versie met 2 x 5 rijen, voor ongeveer 175 streamertjes of zeebaarsvliegen, en een versie met flip, met 4 x 10 rijen slit foam. Die laatste biedt ruimte aan meer dan 900 vliegen!

wpflyboxl

flybox4x10

Fly Protector: een verbeterde versie van het bontje, waar je tijdens je visdag je gebruikte vliegen op doet om te laten drogen. Ook met slit foam, dus je vliegen zitten stevig en frommelen niet op. De fly protector kan dicht, maar de zijkanten blijven open. Zo drogen de vliegen perfect op, en als het regent worden ze niet nat. En als je door wat begroeiing heen sluipt, kunnen ze er ook niet afgewreven worden. De slit foam inlay kan verwisseld worden. Hoe handig is dat!

flyprotector

Nog veel meer vliegendozen (en flypatches) vind je in onze catalogus.