Renomed wint Braid line cutter test

Braided lijnen zijn niet meer weg te denken in de sportvisserij. Niet zozeer in het vliegvissen, maar bij het kunstaasvissen, zeevissen en feederen zijn gevlochten lijnen van GSP (Dyneema) de meest gebruikte lijnen. Maar ook bij het vliegbinden wordt steeds meer Dyneema / GSP binddraad gebruikt. Het grote voordeel is dat dit draad enorm sterk is bij een geringe diameter. Het grote nadeel is dat het keihard en glad is, waardoor het heel lastig te knippen is met een gewone schaar. Er is dan ook een groot aantal speciale braid scissors te koop, die (veel) beter presteren dan gewone scharen. Maar, braid cutters of niet, na kortere of langere tijd maakt Dyneema elke schaar bot.
Elke schaar? Nee, er is één schaar die blijft knippen, lang nadat alle andere het hebben opgegeven. De Renomed braid scissors blijkt de overtuigende winnaar van deze test te zijn. Kijk de video hieronder en overtuig jezelf.

Bovendien zit er op Renomed scharen een ongelofelijk goede garantie: wordt de schaar (door normaal gebruik) bot, dan kan je hem opsturen naar Renomed in Polen en krijg je 'm weer tiptop geslepen terug. Dat is pas service!

De Renomed Braid Scissors is leverbaar via onze dealers. Voor wie het beste wil.
Zie ook de RENOMED pagina op deze website.