Wychwood Game Tackle

Ultimate performance

Wychwood

Wychwood is het topmerk onder de Leeda paraplu. Wychwood voert een zeer groot assortiment hengelsport producten over diverse disciplines. Poseidon levert daarvan natuurlijk alleen de vliegvisartikelen. De meeste Wychwood Game Fishing producten die interessant zijn voor onze markt, hebben we uit voorraad leverbaar. Dat zijn o.a. vijf series hengels, drie series reels, twee series vliegenlijnen, en een aantal opberg-tassen en kleding items. Een deel van de uitgebreide range komt hieronder aan bod.

We beginnen met de Wychwood hengels:

Drift fly rods: Nieuw voor 2017. De Drift serie is ontworpen voor het moderne vissen op vlagzalmbeken en forelrivieren, waarbij precies presenteren voorop staat. De flexibele tip zorgt voor weinig verspelen en maakt vissen met zeer dunne tippets mogelijk. Hoogwaardige carbon blank, dun en sterk. Chique matzwart afgewerkt met olive accenten bij de wikkelingen, eenpootsogen, camo P-kurk grip, en geanodiseerde cutaway reelhouder. Met een 20 cm marker, handig bij wedstrijden. De serie omvat vele modellen, voor alle typen riviervisserij: 6' #2 / 7' #3 / 8' #4 / 9' #3 / 9' #4 / 9' #5 / 10' #3 / 10' #4 / 11' #3

Drift XL fly rods: Deze speciale Drift XL serie is verlengbaar door middel van een 'twist-lock' systeem in de handle. Zo kun je 20 cm extra lengte toevoegen aan onderstaande lengtes en dat maakt de hengel breder geschikt voor zowel droge vlieg als ‘European Nymph' methoden. De afwerking vrijwel gelijk aan de reguliere Drift serie, alleen de reelhouder is net iets anders. Drift XL fly rods zijn leverbaar in: 9'6" #3 / 9'6" #4 / 9'6" #5 en binnenkort verwachten we ook de 10’6”# 3-4. (De hier genoemde lengtes zijn zonder de verlenging; de 9'6" verlengt tot 10'2" en de 10'6" tot 11'2" maar de extensie kan overal op het 20 cm verlengdeel worden vastgezet.)

Op de video hieronder bespreekt Steve de eigenschappen van deze unieke hengelserie:

Truefly fly rods: zeer prettig werpende serie hengels, van een 9 ft #5 tot een 10 ft #8. Lichte, slanke blanks, mooi opgebouwd met topkwaliteit componenten zoals een carbon reelhouder, AAA kurk en hardchroom ogen. Inclusief hengelkoker. Deze hengels voelen veel luxer aan dan je zou verwachten. Geen strakke poken maar een fijne en toch snelle middle-to-tip actie. Het gevoel van een Ferrari voor de prijs van een Fiat, dat idee.

wwtrueflyrod

Quest V2 fly rods: Een serie 6-delige reishengels. Deze hengels hebben een topkwaliteit kurk grip, donkere slangogen, non-glare lak, en een geanodiseerde zoutwater bestendige reelhouder. De blanks zijn dun, redelijk licht, hebben een mid-tip actie en uitstekende werp- en dril eigenschappen. Leverbaar in diverse lengtes in AFTMA 4 - 8. Inclusief koker.

wwquestv2rod

River & Stream fly rods: een droom van een hengel voor de liefhebber van het lichte en verfijnde werk op riviertjes en beekjes met forel en vlagzalm. De afwerking is super, de actie is zacht en progressief  zonder slap of langzaam te zijn. Korte hengels voor het fijne peuterwerk, lange lichte hengels voor 'leader-to-hand' en French nymph technieken. De hengels zijn extreem licht, vanaf 46 gram (!!) Zelfs de 11 voet #4, de zwaarste uit de serie, weegt net 92 gram. Ontworpen voor optimale precisie en subtiele presentatie. Topklasse kurk grip, burl wood reelhouder, olive blank. Van een 6 ft # 2 via een 11 voet # 3 tot een 10 ft # 5. Geleverd met foedraal in een luxe carbon koker.

wwriverandstreamrod

T2 fly rods: Een vervolg op de succesvolle Truefly serie. Vergelijkbaar van karakter, net wat lichter en nòg fijner werpend. Lichte, slanke blanks, chique opgebouwd met topkwaliteit componenten zoals een carbon reelhouder, Super kurk en hardchroom ogen. Rustige en precieze actie en goede drileigenschappen. Inclusief carbon hengelkoker.

wwt2rod

RS fly rods: de top serie van Wychwood. Gemaakt voor het reservoir vissen en voor andere omstandigheden waar afstand het verschil kan uitmaken. Voor de kenners: high modulus, multi layer, Toray carbon blanks. Dit zijn wat steviger hengels met een snelle actie. Geen stugge poken, maar goed handelbare, makkelijk werpende hengels met flink wat power in de butt, die tijdens de dril over de hele lengte buigen en elke vis snel tot overgave dwingen.

wwrsrod

Wychwood fly reels:

Truefly SLA reels: Een van de toppers van Wychwood is de Truefly SLA cassette reel. Deze reel heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. De prijs-kwaliteit verhouding is onovertroffen. De reels hebben een aluminium body en kunststof cassette spoelen, zijn large arbor en super licht, mede door het cassette systeem.

wychwoodtrueflyslareel

De cassette spoelen zijn goedkoop, dus uitbreiden naar meer spoelen met meer lijnen kost je de kop niet.
Verkrijgbaar in de maten 5/6, 7/8 en 9/11.

Deze reels worden standaard geleverd met twee extra spoelen in een prachtige luxe koffer, met ruimte voor nog 2 extra spoelen, lijnen, leaders en / of vliegendozen. Wat een prachtig cadeau!

wychwoodtrueflyslareelinbox

flowreel

De Flow reel is een geheel aluminium reel met een degelijk slipsysteem en een aantrekkelijke prijsstelling. Het krachtige design straalt zowel dynamiek als evenwicht uit.

De reels zijn leverbaar in de twee meest gebruikte maten 5/6 en 7/8, in titanium of platinum.
De spoelen, die ook zeer aangenaam van prijs zijn, worden zelfs in vier kleuren aangeboden: platinum, titanium, copper en jade
. Voor elk type lijn een andere kleur spoel, dat is handig!

De River & Stream fly reel is een ongelofelijk lichte aluminium vliegenreel voor het subtiele werk op riviertjes en beekjes. De 2/3 weegt slechts 50 gram, de 4/5 komt net aan de 58 gram... Kleine juweeltjes die de liefhebbers van het lichtere werk zullen aanspreken. Op de River & Stream reels zit geen echte slip maar een verstelbare clicker-drag.

riverandstreamreel

Wychwood kleding:

We noemen hier alleen even de vliegvisvesten. Doordacht design met veel grote zakken waar de grootste maten moderne vliegendozen gemakkelijk in past. Waterdichte, ademende stof, die na een bui bijna direct weer droog is. In totaal 18 zakken waarvan 2 op het achterpand. Dat achterpand kan er trouwens af zodat je in de zomer een luchtige mesh achterkant hebt. Verder, een comfortabele neopreen kraag met gepolsterde schouders voor optimaal draagcomfort. Ingebouwde zingers en hang tabs voor je floatants, nippers etc. en een 'hengel-in-koker' drager op het achterpand. Super handig.

shortwwvest

Topkwaliteit YKK ritsen en een D-ring voor je net maken deze vesten helemaal af. Nooit eerder zagen we zulke topkwaliteit vesten voor zo'n aantrekkelijke prijs. Behalve het afgebeelde korte waadvest is er ook een wat langer vest, in grijs camo kleur.

Wychwood tassen:

Boatman bag / Bankman bag: Alles wat je nodig hebt voor een visdag past in deze tassen: reels, vliegendozen, accessoires, lunch, reservekleding. Met straps op de bovenkant om je hengelkokers vast te houden. Vol handige vakken, makkelijk toegankelijk en uiteraard waterdicht. Inhoud: Boatman (links) 55 liter, Bankman (rechts) 35 liter

boatmanbag2

wychwoodbankman

De Competition reel case is een uitkomst voor de ervaren vliegvisser die graag al zijn reels en spoelen meeneemt op vakantie. Het kan er nog allicht in. behalve de nodige plek voor tippetmaterialen, leaders en zo, biedt deze competition reel case plaats aan 18 tot 22 reels en/of spoelen.

competitionreelcase1

We hebben nog veel meer Wychwood producten in het assortiment en dit zal voorlopig nog wel even door groeien. Zie onze catalogus en nieuwsbrief, en kijk ook eens op de website van Wychwood:

wychwoodOZL