Cortland Compact series

Voor het vliegvissen op snoek in diep water, denk b.v. aan de randmeren, wil je je streamer snel op de juiste diepte hebben. Tot dusver was een zinksnelheid van 6-7 inch per seconde het hoogst haalbare, maar Cortland (wie anders) presteert het om met de nieuwe Compact Sink serie een zinksnelheid van 9-10 inch per seconde te halen. En dat over het hele spectrum van aftma klassen!

Dus niet zoals bij andere merken, hoe zwaarder de hengel, hoe zwaarder de lijn, dus hoe hoger de zinksnelheid. Maar 9-10 inch per seconde voor elk lijngewicht. Vanaf een 200 grains lijn voor een # 6 hengel tot een 425 grains voor een # 11 of 12 hengel.

Hiernaast van boven naar beneden de Compact Intermediate Blitz (intermediate belly, drijvende volglijn, een knaller voor zeebaars en Deense zeeforel). Daaronder resp. de Compact Sink type 3 (3-4 ips), type 6 (6-7 ips) en type 9 (9-10 ips) lijnen met snelzinkende belly en intermediate volgijn.

Door de ST technologie, de speciale materialenmix en de geavanceerde HTX coating is deze serie lijnen geschikt voor zowel zout als zoet water, en alle watertemperaturen, van winterse meren tot tropische flats. Uiteraard met welded loops aan beide zijden.

De lijnen zijn de afgelopen maand uitgebreid getest door enkele van onze dealers en snoek specialisten en die waren allemaal erg enthousiast. De lijnen werpen als een kanon, zinken als een baksteen en blijven mooi soepel bij zeer lage temperaturen.

Al deze lijnen zijn leverbaar in de werpgewichten 5/6 (200 grains), 6/7 (240 grains), 7/8 (275 grains), 9/10 (350 grains) en 11/12 (425 grains). De type 6 en type 9 in 275 en 350 grains zijn de toppers voor de snoek deze winter, de 200 en evt 240 grains zullen de jagers op grote baars / snoekbaars weten te bekoren.

In de Compact serie vinden we naast deze zinklijnen ook nog een Floating en een Switch serie. Deze worden t.z.t ook in ons assortiment opgenomen. Waarschijnlijk volgend voorjaar, misschien al wel eerder. Dan lees je dat hier!

Meer over Cortland op de CORTLAND pagina