Cortland MK II fly rods

Evenals het beste tippetmateriaal heeft Cortland nu ook de beste 'competitie' hengels ter wereld. De MK II competition fly rods zijn ontwikkeld door een uniek team waarin wedstrijdvissers, hengelontwerpers en materiaalexperts elkaar perfect aanvullen. En ze zijn niet gestopt voordat alles klopte. Het is een plezier om hiermee te werpen, je werpt makkelijk en zeer precies, ook bij grotere afstanden. De lichte tip laat het vissen met dunne tippets toe en de power in de butt maakt korte metten met grote, sterke vissen. Overigens zijn deze hengels echt niet alleen voor wedstrijdvissers! Ook recreatieve vliegvissers zullen intens genieten van dit meesterwerk. Door de down-locking reel seat is de balans onovertroffen en voelt de hengel extreem licht. Gelukkig is ie ook extreem sterk! Je gelooft het pas als je ermee vist. Dan merk je dat andere hengelmerken - ook dure topmerken - intussen behoorlijk achter lopen...

Kenmerken: downlocking reel seat met 2 locking rings voor verbeterde balans; burl mini butt ter bescherming van je reel, matte 'military grade' carbon blank om flash te voorkomen, zwarte eenpootsogen voor minder gewicht, en een super AAA kwaliteit kurken grip die fijn aanvoelt en die je graag de hele dag vasthoudt.

De serie bestaat uit een NYMPH serie in de volgende maten:
10 voet #2 / 10,5 voet #3 / 11 voet #2 / 11 voet #3

Hierbij denk je natuurlijk meteen aan 'Czech' of 'Euro' Nymphing, maar de hengels zijn ook uitstekend geschikt voor het droge werk. Afstand werpen gaat probleemloos. Persoonlijk heb ik de 10,5 voet #3 al een behoorlijke tijd in gebruik en flink getest. Zo heb ik ondervonden dat een flink zwaardere lijn (ik probeerde een DT5) ook gewoon goed werkt op die hengel. Niet dat ik dat als standaard lijn zou adviseren, maar zo vergevingsgezind zijn ze dus. O.a. door die krachtige butt sectie.

Verder in de serie drie LAKE (RESERVOIR) hengels in de maten:
10 voet #6 / 10 voet #7 / 10 voet #8

Dit zijn werpkanonnen met een pittige actie die een grote afstand haalbaar maken. Maar ook hier gepaard met een subtiele tip die toelaat dat je met dunner-dan-gebruikelijke tippets kunt vissen. Wel 2 maten dunner, zeker als je het Top Secret tippetmateriaal gebruikt!

Alle hengels uit deze serie zijn 4-delig en worden geleverd in een oranje koker, die niet rond is maar min of meer driehoekig. Dat is handig hè. Door de kleur valt ie overal op en door de vorm rolt ie niet van b.v. de bagageband af...

Meer over Cortland: kijk op de Cortland pagina