EUMER

Fishing dreams with you

Eumer

Eumer is een jong, dynamisch bedrijf uit Merikarvia, Finland, dat in een stormachtig tempo de vliegvismarkt heeft veroverd. Begonnen als tubefly specialist met alleen een assortiment vliegbindmaterialen, heeft Eumer onder leiding van Olli en Jakko Ojamo zich ontwikkeld tot een grote internationale speler op het gebied van kunstaasvissen.

eumer2fishingcentre

Vele Eumer innovaties wonnen internationale prijzen, de bekendste daarvan zijn de Spintube series. Een collectie streamers en lures ('vliegen', dus)  speciaal ontwikkeld voor de spinhengel. Eumer heeft ook een eigen fishing centre, gebouwd boven de Merikarvia rivier. Hier kun je logeren tijdens je Finse vistrip, of een van de leuke cursussen volgen die er gegeven worden, zoals de cursus 'vliegvissen voor dames'.

De kern van Eumer's succes is de uitbreiding van het tubefly principe naar een veel breder toepassingsgebied dan de traditionele zalmvisserij. Tubeflies zijn vliegen (zalmvliegen, natte vliegen, nimfen, snoekstreamers) die gebonden zijn op een holle tube. De leader wordt door de tube heen gevoerd en daaraan wordt de haak gebonden.

spintubes

Dit biedt zekere voordelen boven de traditionele bindwijze, direct op de haak:

  • * Je doet langer met je vliegen: de tubefly schuift bij de dril naar boven over de lijn en wordt niet beschadigd door de tanden van de roofvis.
  • * Meer gevangen vis: de gehaakte vis hangt aan een kale, kortstelige haak en kan zich daarvan niet zo makkelijk loswrikken dan van een langstelige streamer.
  • * Hergebruik: is je haak bot geworden of beschadigd, neem je gewoon een nieuwe, en hoef je niet de vlieg weg te gooien.
  • * Meer keus in type haken: je kunt makkelijk wisselen tussen enkele haken, doubles of trebles; of tussen gewone of zoutwater haken, bij dezelfde vlieg of streamer.

 

Enkele populaire Eumer artikelen zijn:

raccoonzonkbrown

Finnish Fur Fly: diverse haar producten, zoals Finn Raccoon zonker, Arctic Fox zonker en Arctic Fox tail. Hier in Nederland is de belangrijkste markt voor tubeflies de vliegvisserij op snoek. Voor de grootste snoekstreamers en Piketubes worden voornamelijk de Arctic Fox en Finn Raccoon zonkers gebruikt.

Van deze twee heeft Finn Raccoon de langste haren. Deze extreem lange haren bewegen prachtig in het water en geven elke streamer een onweerstaanbare actie.

Tubefly tools: Voor het binden van een tubefly kun je natuurlijk een speciale tubefly vise gebruiken, maar Eumer levert ook diverse tools en naalden die in een gewone vise passen. Er is een tubefly tool set met 5 verschillende naalden, en er zijn de tapse tubefly naalden die in 3 maten leverbaar zijn.

tubeflytoolweb

 

eumertubetoolinvise

Eumer tubes en coneheads: belangrijke producten van Eumer zijn natuurlijk de plastic en messing tubes in diverse soorten, maten en modellen. Voor nimfen en zalmvliegen tot snoekstreamers.

Ook biedt Eumer een zeer uitgebreide collectie coneheads, zowel in messing als in tungsten (wolfraam), in vele kleuren en afmetingen.

coneheadsblack2

eumer-pike-tube-kit

crayfishtubes2

Dit is maar een kleine greep uit het Eumer assortiment.
Bekijk ook dit Eumer Nieuws item
Meer in onze catalogus, of op de Eumer website:

eumerlogoozl