Flymen

Fish Skull Products

Flymen / Fish Skull Products

Flymen is een jong bedrijf uit de VS, dat innovatieve producten ontwikkeld voor het vliegbinden. Hier zijn ze vooral bekend om hun Fish-Skull range, een collectie materialen specifiek voor streamers. Zoals o.a:

Print

Fly Tester: Je wilt natuurlijk wel weten hoe je zelfgemaakte streamers (of nimfen, emergers of wat voor vlieg dan ook) zich gedragen in het water. De Flymen hebben hiervoor de Fly Tester ontwikkeld. Een must voor een hengelsportzaak en een 'wanna-have' voor elke fanatieke vliegbinder. De nieuwe versie is lichter dan de oude, makkelijker in elkaar te zetten en schoon te maken, en er hoeft maar 2 liter water in. Hij wordt geleverd in een handig koffertje, dat hem optimaal beschermt. Ideaal om zo mee te nemen naar de bindavond van je club. O ja, niet onbelangrijk, hij is ook nog eens veel goedkoper dan de oude versie!

Fish Mask: doorzichtige plastic koppen voor streamers. Klinkt simpel - is het ook. De Fish Masks zorgen voor een perfecte afwerking van je streamer. Een stuk sneller en makkelijker dan gehannes met epoxy - en een strakker resultaat!

fish-maskweb

broyhills-jackknife2

fishmaskfly

fish-skull-fish-mask-curtis-fry-fly

Articulated shanks: Met deze RVS koppelstukjes bind je visimitaties met een 'flexibele ruggengraat'. Het resultaat is een levensechte zwem-actie, zoals bij de 'game changer' streamers van Blane Chocklett. Dat moet je zien om te geloven!

articfishspinesml

f3s3fly
Lenige streamertjes...

fish-skull-articulated-fish-spine-game-changer-hooked-fish

fish-skull-articulated-fish-spine-blane-feather-game-changer

Sculpin Helmets: zware koppen, anatomisch correct, voor imitaties van grondels, sculpins en andere bodemvissen. Sinds de komst van de diverse Oost-Europese grondelsoorten naar ons land, een must voor streamervissen op de grote rivieren. Hèt geheime ingrediënt voor de beste snoekbaars- en roofblei streamers! Probeer het maar eens, je zult versteld staan. (Niet verder vertellen he...)

sculphelmflies

Living Eyes en Dragon eyes: Schitterende series 'net echte' ogen. De Living Eyes zijn meer bedoeld voor op streamers en de Dragon Eyes voor de poppers (zie onder), maar ceatieve binders trekken zich daar natuurlijk niet al teveel van aan.

livingeyes2colours

dargoneyes

Double Barrel Popper heads: Deze popper koppen hebben een dubbele cup (vandaar de naam) zodat er nog meer herrie, blurp en spetter ontstaat bij het binnentikken. Poppervissen is misschien niet de meest effectieve, maar zeker de meest sensationele manier om vis te vangen. De Double Barrel koppen zijn gemaakt van zacht maar onverwoestbaar taai foam met een zeer hoog drijfvermogen.

shotgun-db2

Met de materialen van de Flymen maak je uitstekend vangende streamers en poppers, en ze inspireren vliegbinders tot de meest fantastische creaties:

double-barrel-catch-mike-smith-popper

steve-yewchuck-the-dead-ringer

dbfrog

Shrimp & Cray tails: Dit zijn verzwaarde staartstukjes voor imitaties van garnaal- en kreeftachtigen. De vorm is levensecht en de tails geven bij het binnenvissen extra actie aan de vlieg. Stop je met inhalen, dan zakt het patroon door het gewicht van de tail met de kont naar beneden, precies zoals echte garnalen en kreeftjes. Ideaal voor zoutwaterpatronen voor bonefish en permit, maar ook voor onze snoekbaars- en zeebaars zijn deze tails goed te gebruiken, want rivierkreeftjes komen steeds vaker op het menu van deze rovers voor.

CrawBodies: Dit zijn voorgevormde onderdelen om ‘net echte’ rivierkreeft patronen te binden en combineren mooi met Cray Tails en Sculpin Helmets. Gemaakt van dun, duurzaam kunstleer geven ze een onweerstaanbare actie aan je mooiste zoutwatervliegen (bonefish, permit, zeebaars) - en wat dacht je van snoekbaars'vliegen'?

Hier kun je een pdf downloaden met bindinstructies voor CrawBody patronen: CrawBody tying sheet.

Het Flymen pakket is zeer uitgebreid en groeit maar door.
Wij voeren dan ook niet alle producten van de Flymen.
In onze catalogus vind je ons voorraadassortiment.

Wil je meer informatie, bezoek dan de Flymen website:

flymenlogooz