PEAK Fishing

Vises en tools

Peak Fishing

Uit Loveland, Colorado, komen de Peak vises en tools. Degelijke vises, van topklasse materialen en met een nette afwerking, gemaakt om een leven lang plezier van te hebben. Vele extra's en opties zijn leverbaar om je vise uit te breiden en in te richten naar je eigen wensen. Zoals o.a. een waste catcher, profile plate, tool post caddy, material clips etc.

Er zijn 4 verschillende basis vises:

Peak Rotary Vise: Makkelijk in opzet en gebruik, perfect in te stellen voor elke haakmaat. Volledig roterend, met instelbare draaiweerstand. Hier ziet u de basis uitvoering - die is al heel compleet!

Standaard geleverd met een zware base plate met uitsparing voor kralen en haken, en inclusief bobbin rest. Pakt haken van 2/0 tot 20. Muurvast, zoals dat hoort. Alle versies zijn overigens ook leverbaar met een tafelklem in plaats van base plate.

peakrotary

Hieronder links de 'Basecamp package' uitvoering, met als extra's de D-arm, messing schroeven, twee material clips, een accessoire post, een messing riser voor extra hoogte, en een extra bek (naar keuze midge of saltwater bek) en een instructie DVD. Rechtsonder de 'Trailhead package' uitvoering, met desktop organiser, een hele serie tools en de DVD.

bcvp-g24

thvp-g2-600x400

Peak Non-Rotary Vise: De 'doe maar gewoon' vise van Peak. Voor iedereen die een eenvoudige vise zoekt maar geen concessies wil doen aan kwaliteit en degelijkheid. Voor wie een vise niks meer hoeft te doen dan de haak muurvast houden.

Eveneens leverbaar als 'Traverse Package', zoals hiernaast afgebeeld, oftewel inclusief desk organiser en diverse tools, waaronder de Peak Pick-n-brush tool: een combinatie van naald en dubbing brush.

trav-600x600

Peak LIRS Vise: LIRS staat voor 'Large Iron Retention System' en dat is een hele mond vol voor een innovatieve bek constructie, een geheel nieuw concept.

Speciaal ontwikkeld voor grote en heel grote haken waar bij het binden flink wat kracht op gezet wordt. Denk snoek- en zoutwaterstreamers.

LIRSfamily

De haak wordt bij dit systeem door een klem vastgehouden in een groef. Dit geeft een veel betere - en veiligere - grip en dat merk je vooral bij dingen als b.v. spinnen van hertenhaar. De close-up foto's maken duidelijk hoe het werkt. Er zijn drie maten LIRS heads, waarvan de kleinste ook op een normale Peak Rotary Vise te plaatsen is.

lirsheademptyweb

lirshookweb

lirsstreamerweb

Peak Tubefly Vise: uiteraard heeft Peak ook aan de tubefly binders gedacht. Binden op tubes wint steeds meer terrein. Waren het vroeger vooral zalmvliegen die volgens dit systeem werden gebonden, tegenwoordig worden allerlei typen streamers en lures, en zelfs nimfen, volgens dit systeem gebonden.

Een speciale - Rotary - Tubefly vise is geen overbodige luxe als je veel met tubes werkt. De tubefly kop is ook los leverbaar en past op de gewone Peak Rotary Vise.

rotarytubevise

De meeste artikelen van Peak hebben we op voorraad, ook de hier niet besproken accessoires zoals o.a. de profile plate achterplaat, de desk organiser tool caddy, de waste catcher, de fly tying led lamp enz.

Zie hiervoor onze catalogus of kijk op de website van Peak Fishing:

peaklogooz2