Stan-Mar Wolfram Pike Leaders

Thin, supple, strong

Stan-Mar Wolfraam Leaders

Snoek leaders van wolfraam ('tungsten') hebben een aantal voordelen ten opzichte van b.v. stalen leaders.

Ten eerste roest wolfraam niet. Daarnaast is het bij gelijke sterkte veel dunner dan b.v. staal. Mede hierdoor is het ook zeer soepel, waardoor het de actie van de streamer of het kunstaas zo min mogelijk beïnvloedt.

Door de geringe diameter zijn wolfraam leaders ook minder zichtbaar voor de vis.

Verder kinken en vervormen wolfraam leaders vrijwel niet. En mocht dat toch gebeuren dan zijn kinks er heel gemakkelijk weer uit te halen door de leader kort te verhitten, bijvoorbeeld met een aansteker. De leader springt dan weer terug in vorm. Het materiaal lijdt hier niets van!

Wolfraam leaders zijn ideale leaders voor snoek, baars, snoekbaars en allerlei andere vissen met scherpe tandjes.

De beste Wolfraam leaders komen van Stan-Mar uit Polen.

Deze Stan-Mar leaders zijn samengesteld uit een groot aantal zeer dunne wolfraam draden, zorgvuldig getwijnd en perfect afgewerkt. Wartel en speld zijn volledig geïntegreerd in de leader.

De leaders, wartels en spelden zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en kennen geen zwakke plekken. Alles is mooi in balans. En het leukste is, deze leaders koop je voor een veel lagere prijs dan de kwaliteit doet vermoeden!

Wij leveren deze leaders in 8 uitvoeringen. De lichtste heeft een trekkracht van 2,5 kg. Bij een lengte van 25 cm is dit een ideale ultralight leader voor het baarsvissen. Komt er eens een snoekbaars of snoek tussendoor, dan geeft de wolfraam leader je een zeer goede kans om doorbijten te voorkomen en de vis toch te landen.

Daarboven vinden we 5 kg (35 cm), 10 kg (35 en 45 cm), 15 kg (35 en 45 cm) en 25 kg (45 cm). De allerzwaarste uitvoering heeft een trekkracht van 35 kg (45 cm). Hiermee kun je vol vertrouwen de strijd aangaan met bijvoorbeeld barracuda's, tijgervissen en zelfs diverse haaiensoorten.

Alle leaders worden na fabricage stuk voor stuk getest, zie de video hieronder. Zo ben je altijd verzekerd van kwaliteit en weet je 100% zeker dat de aangegeven trekkracht klopt!

Deze leaders vind je t.z.t in onze nieuwe catalogus. In de tussentijd kan je ook even de website van de fabrikant bezoeken: