UNI Products

Spooled fly tying materials

UNI-Thread

UNI products is een naam die iedere vliegvisser kent. Dit Canadese bedrijf is wereld marktleider in vliegbindgarens, tinsels, floss, en alle andere spooled products. Het assortiment is uitgebreider en de kleuren range is breder dan van welke andere leverancier ook. In vrijwel elk vliegbindpatroon komt wel een UNI product voor.

Veel gebruikte UNI producten zijn o.a:

UNI-Thread. De standaard vliegbind draad. Leverbaar in drie maten, te weten 8/0, 6/0 en 'Big Fly'. De 8/0 draad is geschikt voor klein normaal formaat vliegen, zo vanaf maatje 14 en kleiner. De 6/0 wordt gebruikt voor wat grotere vliegen en lures. Deze twee maten zijn in meer dan 20 kleuren leverbaar, waaronder prachtige 'match the hatch' kleuren.

Zoals de naam al zegt, wordt UNI-Big Fly vooral gebruikt voor grote vliegen, denk aan streamers en zoutwater patronen. Een van de voordelen van Big Fly Thread is de dikte. Je kunt er flink aan gaan hangen, het blijft heel, en het is dik genoeg om niet door je materiaal, zoals b.v. deer belly hair, heen te snijden.

uni60oliveweb

unisoftwire

UNI-Soft Wire. Voor het verzwaren van nimfen en het ribben van o.a. veerfiber bodies - om segmentering aan te geven of om het kwetsbare materiaal te beschermen - wordt vaak koperdraad gebruikt. Het UNI-Soft Wire koperdraad is in 9 kleuren en 3 diktes leverbaar, en is een standaard artikel in elke bindkoffer.

UNI-Mylar. Plat tinsel in diverse maten en 12 verschillende kleuren, waaronder schitterende holografische tinten. De brede maten worden gebruikt voor het maken van tinsel bodies, bijvoorbeeld bij kleine streamers en zalmvliegen. De smallere tinsels worden meestal gebruikt als ribbing bij verschillende soorten vliegen. De pearl en holo kleuren zijn met name zeer geschikt voor buzzer patronen.

uni2mylar

unifloss2

UNI-Floss. Een ander veel gebruikt materiaal is floss. Bijvoorbeeld als kort staartje op een red tag of vergelijkbaar patroon. Of als body materiaal bij droge vliegen en nimfen. Waar floss het meest toegepast wordt is echter bij het binden van klassieke zalmvliegen. UNI heeft hiervoor een zeer brede kleurenrange met zelfs enkele patroon-specifieke kleuren zoals 'Doctor Blue' en 'Green Highlander'.

unitrayii

Je wilt al die spoeltjes natuurlijk netjes opbergen en ook hiervoor heeft UNI de perfecte oplossing.

De UNI-tray II is een heel handig mini koffertje waarin je 36 spoelen UNI bindgarens overzichtelijk kwijt kunt. Als bonus zit er al een spoeltje tinsel in!

De foam vullingen zijn ook los verkrijgbaar.

UNI heeft meer, veel meer producten dan we hier laten zien.
Kijk verder in onze catalogus, of op de UNI website:

uniozl