Wapsi Products

The best fly tying stuff

Wapsi

Wapsi Fly, uit Arkansas, is een iconische naam in de vliegbindwereld. Het is één van de grootste leveranciers van topkwaliteit bindmaterialen. In hun zeer brede assortiment vinden we natuurlijk producten zoals haren en veren, en synthetische fibers, dubbings enz. Het bedrijf heeft een lange historie, het bestaat al sinds 1945 en heeft in de loop der tijd veel materialen geïntroduceerd die nu tot het standaard assortiment van iedere vliegbinder behoren. Wat dacht je van o.a. lead eyes, grizzly marabou, rabbit zonker skins, mylar tubing, razor foam, thin skin, antron, en niet te vergeten het milieuvriendelijk lead free wire als vervanger voor looddraad in nimfen...

Een paar van de bestsellers van Wapsi zijn o.a:

Marabou: dit materiaal wordt door vrijwel iedere vliegbinder veel gebruikt. Het komt niet van de marabou, want dat is een beschermde vogel. Het zijn de beweeglijkste veren van de kalkoen die als marabou worden gebruikt. Wapsi marabou is van hoge kwaliteit, er zitten veel veren in een verpakking en het is een must-have voor o.a. Woolly Buggers.

 

wapsimarabou

rabbit-half-skin2wapsi

Rabbit strips: Van de gelooide huid van een konijn worden smalle repen gesneden, de zogenaamde zonker strips, die in ontelbare streamer patronen gebruikt worden. Onze best verkopende verpakkingen zijn de half skins: halve konijnen huiden, voorgesneden in strips. De voordeligste keus voor de veelbinder.

Bucktails: Voor vrijwel alle grotere streamers is dit het absolute basis materiaal. Geen 'bokkenstaart' maar de staart van het Amerikaanse whitetail deer. In vele kleuren geverfd leverbaar. Bij ons alleen de grootste en mooiste uit de Wapsi collectie. Lange rechte haren, zoals de binders dat graag zien.

wapsibucktails

slf2wapsi

SLF dubbing: De beste imitatie van seal dubbing (dat terecht al jaren verboden is), is SLF. De afkorting staat voor 'Synthetic Living Fibre' maar wij vinden 'Seals Live Forever' ook een hele goeie. Ouderwetse zeehond dubbing heeft bepaalde kwaliteiten zoals translucentie, en een zekere grofheid en stugheid, die moeilijk na te maken zijn, maar SLF komt heel dicht in de buurt en is in 48 kleuren leverbaar.

Egg Yarn: heel effectieve 'vliegen' op forelvijvers, maar ook voor steelhead, zijn egg flies, of zalmeitjes. Met de egg yarn van Wapsi is het maken van zo'n vliegje echt 'een eitje'...

wapsieggyarncloseupweb

eggred

Popper heads: Hard foam popperkoppen. Vissen met popper flies in het wateroppervlak is spannend en sensationeel en daardoor zeer verslavend. De Wapsi 'perfect popper' koppen zijn keihard, blijven zeer goed drijven en zijn bestand tegen misbruik door roofvissen met tandjes! Wij leveren deze koppen inclusief de bijbehorende haken. Dat scheelt weer uitzoekwerk! Met bindinstructie in de verpakking.

wapsipopp

Dit is maar een kleine greep uit de talloze producten die we van Wapsi voeren. Je vindt ze door heel onze catalogus.
En anders is er altijd nog de Wapsi website:

wapsilogooz