Tungsten Off-beads

Kijk. Da's nou eens een nuttige toevoeging aan het assortiment kralen. Deze extra zware tungsten off-beads zijn druppelvormig, met het gat door de dunne kant. Hierdoor zijn ze specifiek geschikt voor het maken van jighead nimfen. Jighead nimfen hebben als voordeel dat ze met de punt naar boven vissen, waardoor je minder vaak vastloopt.

Het extra voordeel van deze off-beads is dat je met gewone haken kunt werken. Jighaken hebben namelijk door hun vorm een nogal kleine haakopening, waardoor je meer missers hebt. Met off-beads is dat probleem verleden tijd. Dubbel winst!

Een nimfpatroon dat er door de off-beads heel erg op vooruit gaat is Hans van Klinken’s Leadhead. Geen gesukkel meer met loodhagels, die er na enige tijd altijd af gaan, maar een solide montage direct op de haak met minder bulk en meer gewicht. Hans zelf gebruikt niks anders meer!

Voorlopig zijn de off-beads leverbaar in vier maten (2,3 / 2,8 / 3,3 en 4,0 mm) en drie kleuren (gold, black, metallic orange), maar dit assortiment zal wel uitgebreid worden. We verwachten er namelijk veel van!