Faux Bucktail

Bucktail is pachtig materiaal om (snoek) streamers en zoutwater patronen te binden. Maar zoals alle natuurlijke materialen heeft het ook nadelen. Het belangrijkste nadeel is, dat het nooit hetzelfde is. De kwaliteit varieert van staart tot staart, en er zitten nooit genoeg van die mooie lange rechte haren op waar het om gaat. Nou, daar hebben ze bij The Flymen wat op gevonden: FAUX BUCKTAIL. Ondanks de naam is er aan dit spul niks fouts te ontdekken. Faux Bucktail is een schitterende vervanger voor bucktail. Het is 15 cm lang, net een stukje langer dan topklasse bucktail haar. Het loopt mooi uit in een punt en is zeer licht gekrinkeld, net als echte bucktail. Ook de actie in het water is hetzelfde als bucktail.

Wat is er beter aan dan? Faux Bucktail is beter bestand tegen snoektanden. Het pakt superlijm beter, dus je streamers gaan langer mee. Het neemt geen water op, dus werpen blijft makkelijk. Je hoeft geen korte onderharen te verwijderen bij het binden. Het is 100% kleurecht, dus de kleuren blijven mooi.

Wat is er anders aan? Het gaat iets minder makkelijk 'uitstaan' dan bucktail. Dat komt omdat bucktail hol is - Faux niet. Maar om het mooi te laten uitstaan, daar zijn trucs genoeg voor. Zoals bijvoorbeeld de Chocklett's Tubing van The Flymen...
Zie de video hieronder:

In één verpakking Faux Bucktail zitten ongeveer twee maal zo veel van die lange haren als op een echte bucktail. De prijs is vergelijkbaar - dus eigenlijk kost de Faux versie maar de helft!
Faux Bucktail is leverbaar in 12 kleuren:
white, chartreuse, olive, black, yellow, fluo pink, grey, red, orange, blue, tan en purple

In de video hieronder zie je hoe je eenvoudig een baitfish imitatie bindt met dit revolutionaire materiaal.

Meer schitterende producten van de vernieuwers van de streamervisserij vind je op de FLYMEN pagina.