Rotary Fly Dryer

Een goed lopend product uit de vorige catalogus was de epoxy fly draaier / dryer van Stonefly. Helaas is dit merk ter ziele gegaan en moesten we op zoek naar een alternatief voor dit handige machientje. Dat hebben we gevonden, en naar mijn mening is het zelfs op een aantal punten een betere uitvoering dan de vorige. Deze loopt namelijk op 230 V netstroom in plaats van op batterijen en dat is natuurlijk veel duurzamer en beter voor je portemonnee. Over portemonnee gesproken, deze is ook nog eens vele euro's goedkoper. En ziet er een stuk beter uit!

Een chique bamboe houten frame, met uitsparingen voor haakjes, kraaltjes, tools e.d. met een dikke foam draaischijf met slits voor je vliegen. Zo blijft het foam mooi en heel. De draaier heeft precies de goeie draaisnelheid voor het drogen van epoxy koppen op vliegen, of afgelakte hengelogen (2,5 toeren per minuut, zie het filmpje hieronder).

Omdat we toch bezig waren met artikelen voor de vliegbindhoek hebben we nog twee handige items opgenomen. Een 'fly rack' voor op de steel van je vise, waar je tijdens het binden je vliegen op kan stallen; en een tool station / desk organizer voor je gereedschapjes, spoeltjes en lakflesjes en dergelijke. Want gemak dient de mens!

Deze producten vind je op blz 43 van de catalogus.